Kategoriat
Ammatillinen koulutus Madrid 2016

Espanjalaista työssäoppimista osa 2… ja kotimatka

Työssäoppimiskäynnit jatkuivat myös torstaina. 

Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz
Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz

Ensimmäisenä päivän ohjelmassa oli työssäoppimiskäynti Madridin keskustassa sijaitsevaan sairaala Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz:ssa. Sairaala oli myös varsin iso. Työssäoppimispaikka sairaalan IT-palveluissa oli sinänsä jälleen varsin tyypillinen ja samankaltainen kuin paika joihin olin aiemminkin jo tutustunut. Se mikä oli erilaista niin, IT-palveluiden tilat olivat tilavat ja avarammat kuin muissa sairaaloissa. Oli neuvotteluhuonetta ja muuta. Olo oli kuin olisi mennyt sairaalan sisällä olevaan yritykseen vierailulle, joka sitten loppuen lopuksi olikin totta. Espanjassa on lähdetty kuulemma yksityistämään tiettyjä palveluita ja myös sairaaloissa toimii yrityksiä. Tässä tapauksessa sairaalan IT-palvelut on siis ulkoistettu yritykselle, joka toimii kirjaimellisesti sairaalan sisällä. Toimisto, jossa vierailin, palvelee siis myös muita yrityksiä ja toimialoja.

FNAC
FNAC

Toisena työssäoppimispaikkana oli mielestäni hieman meille Suomessa perinteisempi työpaikka, eli oppilas toimi teknisenä myyjänä kodin elektroniikan osastolla paikallisessa jättitavaratalo FNAC:ssa. Oppilas esitteli mitä hän tekee, sekä toiselle yritykselle tekemiään verkkosivuja. Paikka oli siinä mielessä harvinainen, että opiskelijoiden työharjoittelu tapahtuu usein juuri julkisen puolen palveluissa kuten sairaaloissa ja kouluissa. Tämä johtuu siitä, että ne on helpoin järjestää.

Katunäkymää Madridin keskustassa.
Katunäkymää Madridin keskustassa.

Illan ohjelmaan kuului vielä vierailu poikien asunnolla. Aamulla lähtö oli kello 6, jolloin taksi tuli noutamaan minut hotellilta. Hotellilta taksilla poikien asunnolle ja sieltä sitten lentokentälle. Lento lähti kello 8 ja lentoaika noin 4 tuntia.

Viimeinen näkymä Madridista.
Viimeinen näkymä Madridista.

Kirjoittanut TeroA

Isä, insinööri ja opettaja, joka on erityisen kiinnostunut ihmisten ja teknologian välisestä vuorovaikutuksesta, kommunikoinnista ja visuaalisesta oppimisesta. Ikuinen optimisti ja haaveilija...