Kategoriat
Ammatillinen koulutus Madrid 2016

Espanjalaista työssäoppimista…

Aamu alkoi vierailulla noin 30 kilometrin päässä koululta Valdemorossa sijaitsevaan pikkusairaalaan (Hospital Universitario Infanta Elena) ja sen IT-palveluihin paikallisen opettajan Ricardon kanssa.

Hospital Infanta Elena
Hospital Infanta Elena

Kooltaan sairaala oli suurinpiirtein Turun TYKS:in uuden T-sairaalan kokoinen, eli ei sen ihan pieni ole. Kyseessä oli Ricardon oppilaan työssäoppimispaikka ja välikäynti, jossa käytiin läpi sitä miten oppilaalla on menty. Työssäoppija oli suunnittelut sairaalalle muun muassa uuden logon. Kävi ilmi, että hyvin moni oppilaista on työssäoppimassa juuri eri sairaaloiden IT-palveluissa. Käynnillä keskusteltiin ohjaajan kuin myös oppilaan kanssa, ja kaava oli suurinpiirtein sama kuin meillä Suomessakin työssäoppimisen välikäynneillä.

Hospital Universitario 12 de Octubre
Hospital Universitario 12 de Octubre

Toisena kohteena oli Jessen ja Ricardon toisen oppilaan työssäoppimispaikka Madridin keskusairaalan (Hospital Universitario 12 de Octubre) IT-palveluissa. Sairaala on Espanjan suurin ja kuulemani mukaan Eurooppalaisessa mittakaavassa myös isoimpia, ja sitä sairaala oli kun sisällä pääsi. Tässä mielessä hämmästytti todella paljon itse IT-palveluiden tilojen pienuus. Tähän käyntiin kuului myös keskustelu Jessen työssäoppimisesta ohjaajan ja Ricardon kanssa. Virallisesti nimetty ohjaaja oli jättänyt arviointilomakkeet jo Jesselle, mutta keskustelimme sitten toisen ohjaajan kanssa. Mielenkiintoinen paikka.

Näiden käyntien jälkeen olikin aikaa jälleen kävellä ympäri kaupunkia. Kävelin koululta hotellille kulttuurikeskus Matedero Madridin ja taidemuseo Reina Sofian kautta. Itselläni kävi tuuri, sillä nyt on jokin yleinen museopäivä Euroopassa ja sisäänpääsy taidemuseoon oli ilmaista. Salavador Dalin teoksien tarkkuus ja hulluus jo valokuvissa jaksaa aina hämmästyttää, mutta aidot teokset omin silmin nähtynä on vielä jotain enemmän. Reina Sofia oli muutenkin todella mielenkiintoinen kokemus. Kävelymatkaa kertyi noin 10 kilometriä.

Kirjoittanut TeroA

Isä, insinööri ja opettaja, joka on erityisen kiinnostunut ihmisten ja teknologian välisestä vuorovaikutuksesta, kommunikoinnista ja visuaalisesta oppimisesta. Ikuinen optimisti ja haaveilija...